Nytt styre valgt på Kristen Radiokonferanse 2015

Det ble valgt nytt styre på Kristen Radiokonferanse 2015.

Styret er ikke konstituert ennå, men har følgende medlemmer: Reidun Guldhaug, Ivar Eiken, Per Danielsen,Ragnhild Kristine Vartdal Espelund, Kjell Kolbrek, Håvard Bjørnevik og Olav Hardang.

nyttstyre2015

Styret fra 2015: Fra venstre, Per Danielsen, Ragnhild Kristine Vartdal Espelund, Ivar Eiken, Reidun Guldhaug og Kjell Kolbrek. Håvard Bjørnevik og Olav Hardang var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Reklamer

Hedersprisen 2015 til Kjell Kolbrek

DSCN0397

Kjell Kolbrek(til venstre) mottar Hedersprisen 2015 av juryens leder Vigleik Brekke etter en flott konsert i Edvard Griegs museum på Troldhaugen.

Kjell Kolbrek er tildelt Kristent Radioforums hederspris 2015. Kjell Kolbrek har i mange år vært redaktør og sentral i oppbyggingen og driften av Radio Trøndelag og Budstikka Radio.

Prisen ble delt ut på Kristen Radiokonferanse i Bergen lørdag 5. september. Leder av juryen, Vigleik Brekke, sa under utdelingen at prisen i år går til en lokalradioentusiast som har arbeidskapasitet langt over gjennomsnittet..

Juryens begrunnelse:

Heidersprisen Kristent Radioforum 2015

Det har kome inn fleire gode forslag til kven som bør få heiderprisen til Kristent Radioforum i 2015.

Juryen, som er samansett av Ragnar Sjølie, Geir Magnus Nyborg og Vigleik Brekke, har samla seg om ein kandidat som har vore engasjert i lokalradio sidan tidleg på 1980-talet og må reknast som ein ekte lokalradioveteran.

Vinnaren av prisen i år går til ein lokalradioentusiast som har arbeidskapasitét langt over gjennomsnittet.

Saman med gode medarbeidarar har han makta å byggja opp ein 24/7-radio som dekkjer 24 kommunar i Nord- og Sør Trøndelag.

I dette området har gode lokale krefter makta å byggja opp eit lokalradiotilbod som via Radio Trøndelag og Budstikka Radio Trøndelag når eit stort og breitt publikum.
Prisvinnaren i år, Kjell Kolbrek, har i fleire tiår som redaktør og dagleg leiar vore den sentrale drivkrafta i å byggja opp ein allmenn lokalradio med vekt på det lokale innhaldet hand i hand med ein tydeleg kristen lokalradio på same sendarnett i Trøndelag.

Engasjementet hans har alltid vore forankra i visjonen om å nå ut med den glade bodskapen.

Kjell Kolbrek må reknast som ein pionér i ypperste klasse. Han har stor kunnskap og lang erfaring med lokalradio og som aldri gjev opp sjølv om det har butta imot innimellom.

Med ein kombinasjon av frivilligheit og profesjonell drift, har han saman med medarbeidarane sine bygd opp ei mediebedrift som er godt rusta for framtida. Det er ei stor gleda å overrekja Heidersprisen Kristent Radioforum 2015 til Kjell Kolbrek.

Rapport fra Medietilsynet: Forslag om fremtidig lokalradioregulering

Etter oppdrag fra Kulturdepartementet sender Medietilsynet i dag sine forslag om hvilke radioer som skal kunne fortsette på FM etter teknologiskiftet. Rapporten inneholder også forslag om tildelingsmetoder for konsesjoner i Lokalradioblokka på DAB. Forslagene er et bidrag til departementets videre arbeid med fremtidige rammevilkår for lokalradio.

Les mer på medietilsynets hjemmeside.

Radio Filadelfia Drammen 30 år.

Les jubileumsavisen her på nett:

rdf30

Radio Filadelfia i Drammen fyller 30 år og inviterer til jubileumsfeiring søndag 7.9 kl 12 i Filadelfia, Tomtegt 2, Drammen.

Det blir en flott festgudstjeneste med besøk av bl.a. Kjell Samuelson. Alle er hjertelig velkommen.

 

Invitasjon til Jubileumsfest for Kystradioen – 30 år på luften

Vi har klippet fra p7.no:

Kystradioen feirer 30 år på luften, og inviterer deg til jubileumsfest, lørdag 20. september 2014 kl. 17.00 på Vik Bedehus i Øygarden

Les mer her

Radio Øst feiret 30 år

Vi sakser fra norea.no:

Det var stor fest i Fredrikstad lørdag 30. august 2014. En av de største lokalradioene i landet vårt, Radio Øst, kunne feire 30 års jubileum. Det var fullsatt i Zoe-kirken i Sellebakk. Mange venner av Radio Øst ville være med på festen. Skjeberg Mannsmusikk og en gruppe fra Greåker musikkorps skapte en trivelig stemning.

Radio Øst er noe så spesielt som en almenradio med kristen profil, med sendinger hele døgnet, og med flere ansatte og en rekke frivillige. Den dekker så å si hele Østfold og store deler av Vestfold. Stasjonen eies av ca. 30 organisasjoner og institusjoner, men med Misjonssambandet som majoritetseier. Mye av programtilbudet fra Norea Mediemisjon blir brukt i sendingene, og Norea er representert i styret for Radio Øst.

Les mer her på Norea.no

DAB-seminar nærmer seg

Kristent Radioforums DAB-seminar i Oslo 13. september arrangeres like etter at Medietilsynet har presentert status om vilkårene for FM-slukking. –

Det gleder oss at vi kan arrangere et DAB-seminar like etter at den rykende rapporten er presentert, sier styreleder i Kristent Radioforum, Ivar Eiken.

På seminaret skal seniorrådgiver i Medietilsynet, Line Langnes presentere status for vilkår for FM-slukking og forventet overgang til DAB. I rapporten blir det blant annet redegjort for slukkevilkårene knyttet til bil.

Daglig leder i Digitalradio Norge, Ole Jørgen Torvmark, orienterer om status for utbygging DAB-nett og tilgang til DAB-nettet i prøveperioden.

Også styreleder i Norsk Lokalradioforbund, Svein Larsen, blir med på seminaret som avholdes på Fjellhaug Internasjonale Høgskole, Sinsenveien 15, 0572 Oslo lørdag 13. september 2014, kl 10.30-16.00.

– Dette blir et meget aktuelt seminar når myndighetene nå legger grunnlaget for en stortingsmelding om digitalisering av lokalradio.

Vi har utsatt fristen for påmelding til 9. september, sier Ivar Eiken.

Her kan du lese mer om seminaret og melde deg på.

Politisk omkamp om FM og DAB

Vi sakser fra Aftenposten 20.7.14:

Politisk omkamp om FM og DAB

De 16 millioner FM-radioene her i landet kan få utvidet levetid: Både Fremskrittspartiet og Norsk Lokalradioforbund krever at DAB ikke får bli enerådende i 2017. Saken kommer opp igjen i Stortinget.

Les hele artikkelen her.

KRISTENT RADIOFORUM INVITERER TIL DAB-SEMINAR 13.9.2014

  • Når, hvordan, hvorfor skal FM-nettet slukkes?
  • Hvordan blir overgangen?
  • Kan vi fortsette på FM?

Disse og flere spørsmål stiller mange radioer seg for tiden, men det er ikke
mange svar å få.

Vi tror det er et stort behov for informasjon rundt dette og Kristent Radioforum
har derfor bestemt å ha et DAB-seminar for å fokusere på disse spørsmålene.

Les mer her.

Nytt styre valgt på Kristen Radiokonferanse

Det ble valgt nytt styre på Kristen Radiokonferanse 2013.

Styret er ikke konstituert ennå, men har følgende medlemmer: Olaug Husby, Reidun Guldhaug, Svein-Martin Holt, Ivar Eiken og Per Danielsen. Nye medlemmer valgt inn på konferansen er Håvard Bjørnevik og Hilmar Sæther.

Styret i Kristent Radioforum består nå av følgende personer, fra venstre: Svein-Martin Holt, Olaug Husby, Hilmar Sæther, Håvard Bjørnevik, Per Danielsen og Reidun Guldhaug. Ivar Eiken var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Styret i Kristent Radioforum består nå av følgende personer, fra venstre: Svein-Martin Holt, Olaug Husby, Hilmar Sæther, Håvard Bjørnevik, Per Danielsen og Reidun Guldhaug. Ivar Eiken var ikke tilstede da bildet ble tatt.